Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно За първи път в света: Седмица на веганската мода в Лос Анджелис

За първи път в света: Седмица на веганската мода в Лос Анджелис

За първи път в света: Седмица на веганската мода в Лос Анджелис  - изображение

От  1 до 4  февруари в Лос Анджелис ще се проведе първата в света Седмица на веганската мода. В рамките на 4 дни посетителите ще имат възможност да се насладят на поредица спектакли, изложби и срещи, посветени на правата на животните.

PETA  е организатор на събитието, заедно с неправителствената организация Fashion Revolution. Много от дизайнерите ще имат възможността да демонстрират на модния подиум редица вегански произведения. В рамките на събитието ще има и двудневен панаир, където всички гости ще могат да видят разнообразни продукти, които не съдържат животински продукти.

" Основната ни идея е да донесем веганската авангардна мода в града. Стремим се да дадем възможност за изява на редица вегански дизайнери  и да покажем, че липсата на жестокост е новият лукс, който лесно може да бъде включен във висшата мода“, разкриват организаторите на събитието.

"Веганската седмица на модата ще отдаде почит към животните в различни локации в Лос Анджелис. Градът е избран неслучайно – заради екологично чистия му характер и забраната да се продават кожи.

През последните години много дизайнери се отказват от използването на животински продукти при направата на дрехи. Някои от тях са Versace, Gucci, Armani, Calvin Klein, Hugo Boss и други.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: dezeen.com

Снимки: vegnews.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниРецептиСнимкиЛюбопитноАлт. медицинаСоциални грижиАнкети