Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Защо някои мъже имат червени косми в брадата, въпреки че не са с червена коса?

Защо някои мъже имат червени косми в брадата, въпреки че не са с червена коса?

Защо някои мъже имат червени косми в брадата, въпреки че не са с червена коса? - изображение

В последните няколко години мъжете по целия свят се връщат към една отдавнашна традиция – да си пускат брада. Ако някой от мъжете в живота ви също е залитнал по модната тенденция, наречена "лъмбърджак", вероятно сте забелязали странен факт: може би имат червена брада, въпреки, че косата им не е рижа.

Дори брюнетите и русите мъже имат червени косми в брадите и мустаците си. И това изобщо не е изненадващо. Някои от тях имат просто няколко ягодови косми в мустака си, при други цялото лицево окосмяване е рижаво!

Когато някой мъж започне да си пуска брада, той забелязва, че текстурата на лицевите му косми е напълно различна от косата му. Сред изненадите може и да е тази, че брадата му се различава и по цвят. Червеникавата брада е резултат от странна генетична дяволия.

Ако предците на даден мъж произхождат от Ирландия или други държави, в които червенокосковците са нещо нормално, много е вероятно той да има нормална на цвят коса и червена брада.

За да имате червена коса, трябва да притежавате две копия на гена, който отговаря за червената коса – едно от майка ви и едно от баща ви.

Но за да имате червена брада, се нуждаете само от едно копие на този ген. Така че ако майката или бащата на даден мъж са му предали този ген, той ще има червени косми в брадата си.

С други думи, ако забележите червени участъци в брадата на някое симпатично момче, не се изненадвайте, че косата му е напълно различна. Просто се огледайте около него и проверете дали някой от родителите му или бабите и дядовците му имат червена коса.

Генът може да се предаде незабелязано и без някой от родителите да е червенокос и да подозирате, че го притежава. Но той ще се прояви щом той започне да си пуска брада – тъкмо навреме за илюминациите!

източник: littlethings.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съвети