Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Запознайте се с къдравото коте: потомък на мис ДеПесто от 80-те години

Запознайте се с къдравото коте: потомък на мис ДеПесто от 80-те години

Запознайте се с къдравото коте: потомък на мис ДеПесто от 80-те години  - изображение

Няколко дни по-рано снимка на котенце с къдрава козинка стана вирална в интернет, поради очарованието на малкото оранжево създание. Надписът, придружаващ снимката гласи: "Никога не съм виждал къдрава котка преди." Това наистина заинтригува потребителите на социални медии, защото никой от нас не беше виждал котка с къдрава козина. Мнозина започват да се чудят дали собственикът не е накъдрил козината на котката си, но се оказва, че тя е съвсем естествена.

Вече известното в "Инстаграм" коте принадлежи към породата Селкърк Рекс и се свързва с госпожица ДеПесто - странната спасена котка от 80-те години на миналия век.

През 1987 г., г-ца ДеПесто е родена в приюта на Монтана. Тя има още четири братя и сестри и всички имат права козина, но ДеПесто е различна. Жери Нюман, персийски селекционер, я приема в дома си и я кръстосва с черна персийска котка. Мис ДеПесто ражда 6 котенца и всички са като майка си - имат къдрава козина. Джери осъзнава, че това е доминираща черта и продължава породата. Селкърк Рекс е нейното продължение днес.

Вижте още потомци на г-ца ДеПесто ТУК >>>

Източник: tapoos.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлИсторияЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияАнкетиНовиниАлт. медицина