Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Жена получи развод заради липса на тоалетна

Жена получи развод заради липса на тоалетна

Жена получи развод заради липса на  тоалетна - изображение

Индийски съд издаде разрешение на жена да се разведе със съпруга си, защото в дома им няма изградена тоалетна. Съпругата открито заявява, че по време на техния петгодишен брак нейният съпруг така и не и построил вътрешно помещение. Заради това жената е принудена да задоволява физиологическите си нужди. Тя допълва, че, за да изпълнява ежедневните си нужди е трябвало да търси помощ на открито.

Семейният съд в Раджастан (щат в Индия) постановява в полза на съпругата, след като изслушва и двете страни и излезе с окончателна присъда.

Съдията по делото Раджендра Кумар Шарма казва, че жените в провинциалните райони понасят физически страдания в очакване да падне мрак, за да облекчат нуждите си на открито. Според съдебното решение липсата на вътрешна тоалетна е срамна и е равносилна на мъчение.

съд

Това не е първият път, когато се стига до развод заради липсва на тоалетна.

Миналата година жена отказа да сключи брак в Утар Прадеш ( щат в Индия) , след като нейният годеник отказа да построи тоалетна в бъдещия им дом.

През юни индийка напусна дома и така и не завърна в него , поради същата причина.
Почти половината от населението на Индия - близо 600 милиона души - се разболяват, след като уринират и се изхождат на открито, според УНИЦЕФ.

индиец

Около 70% от индийските домакинства нямат тоалетни, въпреки че 90% от тях имат достъп до мобилни телефони. Премиерът Нарендра Моди обещава да построи тоалетна във всеки дом до 2019 г., за да се прекрати дефекацията на открито и да се намалят болестите.

Експертите казват, че тази практика не само произтича от бедността, но и от убеждението на местните, че техните помещения в домовете им не са чисти.

В Индия развод се дава само ако пред съда бъдат представени доказателства за жестокост, насилие или неоправдани финансови разходи.

източник: dailymail.co.uk

снимки: independent.co.ug; thetimes.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияИсторияЛюбопитноСнимкиСоциални грижи