Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Ефективни средства за отстраняване на ушната кал

Ефективни средства за отстраняване на ушната кал

Ефективни средства за отстраняване на ушната кал - изображение

Ушната кал е изключително неестетична, а освен това би могла да предизвика и сериозни проблеми със слуха. Как да изчистите от ушите си натрупалата се мръсотия бързо, лесно и ефективно?

Масаж

Внимателно масажирайте зоната непосредствено зад ухото, за да омекне ушната кал. След това леко издърпайте меката част на ухото, докато отваряте и затваряте устата си, за да се придвижи навън.

Зехтин


Напълнете чист капкомер с топъл зехтин и преди да си легнете го изсипете в засегнатото ухо. След това запушете ушния канал с памучен тампон и оставете зехтина да действа, омекотявайки ушната кал.

Сешоар


Ако ушната кал е мека, тя лесно ще се отстрани с клечки за уши. Какво да правите, обаче, когато се втвърди? Затоплете ушите със сешоар, като се уверите, че го държите на разстояние не по-малко от 30 сантиметра.

Водороден прекис


Напълнете чист капкомер с топъл водороден прекис, чиято температура е близка до телесната или малко по-висока от нея. Легнете и наклонете главата си така, че отворът на блокираното ухо да е насочен нагоре. Започнете да накапвате от него в ушния канал, докато се напълни и го оставете да действа в продължение на 3 минути, след което наклонете главата си в противоположната посока. За целта застанете до мивката или пригответе кърпа, върху която да изтече водородният прекис и размекнатата ушна кал. Ако е необходимо, повторете процедурата.

Ограничете мазните храни


Намалете консумацията на наситени мазнини, съдържащи се в месото и млечните продукти, както и на хидрогенираните мазнини, съдържащи се в търговските тестени закуски и други преработени храни. Според експерти те са една от причините за засилено образуване на ушната кал.

Внимание! Ако ушната кал се е превърнала в тапа, не правете никакви опити да я отстраните сами, а отидете на лекар, който ще я премахне безопасно, бързо и ефективно!

Още по темата:

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиАлт. медицинаХранене при...ФизиологияЛеченияЛайфстайлИсторияСнимкиНовиниИнтервютаКлинични пътекиОрганизацииСоциални грижиОбразованиеИзследванияСпортТестовеСпециалистиНормативни актовеБотаника