Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Ед Шийрън: Защо повечето мъже не носят годежни пръстени

Ед Шийрън: Защо повечето мъже не носят годежни пръстени

Ед Шийрън: Защо повечето мъже не носят годежни пръстени - изображение

Най-продаваната поп звезда в Обединеното кралство Ед Шийрън носи годежен пръстен. По-наблюдателни фенове и медиите забелязаха бижуто по време на раздаването на наградите БРИТ.
"Никога не съм намирал основателна причина мъжете да не носят пръстен. Това е един и същи ангажимент, нали?

Британският изпълнител се сгоди за детската си любов Чери Сийбърн през януари тази година. Бъдещата му съпруга подарява пръстена на Шийрън.

"Чери я изработи сама, специално за мен, от метална глина", разкрива изпълнителят.

годежен пръстен

С 20 милиона последователи в социалните медии Шийрън е една от най-влиятелните знаменитости на новото време. Остава да наблюдаваме дали представителите от мъжки пол ще последват примера му и ще сложат годежен пръстен.

 Що се отнася до носенето на сватбени халки, по-голяма част от мъжете носят такива, но други не обичат. Херцогът на Кеймбридж например няма халка, защото не е фен на бижутата, споделят източници от двореца Кенсингтън. Принц Хари се очаква да последва примера на своя брат, когато се ожени за Меган Маркъл през май тази година.

Годежните пръстени датират от древни времена и традиционно се носят само от жени. Те са знак, че дамата е "взета". До 30-те години на миналия век в САЩ жената би могла да съди мъжа за "вреди", ако той отмени годежа. След това е малко вероятно дамата да се омъжи отново, защото й се носи слава, че  е "повредена стока". Все пак бившата годеница има право да задържи бижуто за себе си като компенсация, заради унижението, на което е била подложена.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: telegraph.co.uk

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл