Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Държавно училище в Токио поръча униформи на световноизвестна марка дрехи

Държавно училище в Токио поръча униформи на световноизвестна марка дрехи

Държавно училище в Токио поръча униформи на световноизвестна марка дрехи - изображение

Директорът на държавно начално училище в Токио Тошицугу Уада въвежда задължителни униформи за учениците от следващата учебна година. За тяхната изработка се е ангажирала световноизвестната модна къща Джорджо Армани.

Учебното заведение се намира в скъпия квартал Гинза, през който преминава една от най-скъпите улици в света, а там за разположени магазините на едни от най-известните и престижни модни марки. 

Комплектът, който включва костюм, шапка и чанта, е разработен специално от италианската модна къща за държавното училище. Поръчката е направена от училищното настоятелство и ще коства на родителите около 500 паунда.

Преди тези нововъведения учениците са имали двойно по-евтини униформи, затова и голяма част от майките са недоволни от решението на институцията.

Редица родители на деца, посещаващи началното училище Taimei осъдиха остро този акт. Скандалът се разрастна с пълна сила и стигна до местния парламент.

Министърът на финансите заяви: "Ужасно са скъпи новите униформи. И най-неприятното ще е, ако учениците не могат да си платят за тях."

Министърът на образованието коментира, че ще проучи в детайли казуса, както й, че ще проведе срещи с ръководството и родителите.

Тошицугу Уада, директорът на училището, чийто кабинет се намира на около 656 метра от представителството на "Армани" в Токио, съобщава, че през ноември миналата година е изпратил писмо до родителите, в което ги информира за промяната в униформите през новата учебна година, започваща през април.

"Бях изненадана и се чудех защо подобни луксозни дизайнерски облекла са избрани за начално училище", споделя в социалните мрежи анонимна майка, чието дете учи в същата институция.

Директорът обясни, че "приема критиките" и в най-скоро време ще излезе с официално становище по случая. Той не възнамерява да премахне облеклата и се надява "родителите да проявят разбиране".

Закупуването на комплекта не е задължително, но голяма част от майките ще се чувстват длъжни да го вземат, за да не се чувстват техните деца изолирани.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: telegraph.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиОбразованиеПсихологияНовиниЛюбопитноСоциални грижиИсторияСпорт и туризъмЗдравни съветиАнкети