Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Дженифър Лорънс критикува медийното отразяване на модния си избор като проява на сексизъм

Дженифър Лорънс критикува медийното отразяване на модния си избор като проява на сексизъм

Дженифър Лорънс критикува медийното отразяване на модния си избор като проява на сексизъм - изображение

След като Дженифър Лорънс се появи в стилна черна рокля "Версаче" от кадифе на снимките по повод новия си филм "Червената лястовица" в Лондон, тя предизвика дебат в социалните медии. Докато колегите на Лорънс носеха предимно палта (в Лондон беше малко хладно тази седмица), звездата нямаше връхна дреха и някои потребители в Туитър веднага означиха ситуацията като "сексистка" и "депресираща".

Техните предположения се основаваха на предпоставката, че тъй като Дженифър е жена, то тя се е почувствала едва ли не задължена да се появи разголена. Актрисата бързо улови вятъра на разговора и побърза да опровергае предположенията и сексистките коментари с послание в своята Фейсбук страница:

"Това е не просто извънредно абсурдно, но и се чувствам искрено обидена. Роклята на "Версаче" беше страхотна, нима мислите, че бих прикрила тази великолепна дреха с палто и шал? Бях навън за 5 минути. Бих стояла и в снега с тази рокля, защото обичам модата и това е моят избор."

Дженифър Лорънс
 "Това е сексистко, това е нелепо, това не е феминизъм."


Дженифън уточни, че този разговор отвлича вниманието от реалните проблеми и помоли хората да се съвземат. За протокола, роклята на "Версаче", която носеше актрисата в Лондонския хотел "Corinthia", се открояваше със златни копчета "Медуза", висока цепка от лявата страна и дълбоко V-образно деколте, което завършваше ярката й визия.

Дженифър Лорънс в Лондон

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: popsugar.com, theguardian.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижи