Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Дженифър Анистън: Ако жена не роди тя е заклеймена като „повредена стока“

Дженифър Анистън: Ако жена не роди тя е заклеймена като „повредена стока“

Дженифър Анистън: Ако жена не роди тя е заклеймена като „повредена стока“ - изображение

Актрисата Дженифър Анистън даде откровено интервю за списание "In Style". Пред своята приятелка журналистката Моли МакНиърнън (съпругата на Джими Кимъл) ,Анистън проговори за майчинството, раздялата, ролите в киното и дали ще има рестартиране на култовото шоу "Приятели"?

По повод скорошната си раздяла с Джъстин Теру звездата заявява: "Когато една двойка се раздели във Холивуд жената е тази, която е сочена с пръст. Винаги. Винаги. Тя е изоставената, провалената. Кога последно сте чули за разведен мъж без деца, който е наречен стар ерген?"

Дженифър Анистън

През годините актрисата е чела какво ли не за себе си. Една от най-големите лъжи по неин адрес е, че "никой мъж не се задържа при нея, защото тя отказва да стане майка". Анистън отдавна не обръща внимание на заглавията , които за пореден път я събират с Брад Пит, че е бременна или какво ли още не. Вместо това тя е изцяло концентрирана върху любимите си хора, домашните любимци и работата си.

"Това е доста лудо. Погрешни са схващанията от сорта на: "Джен не може да задържи мъж" и "Джен отказва да има бебе, защото е егоистична и ангажирана с кариерата си". Или че съм тъжна и с разбито сърце. Първо, с цялото ми уважение, не съм съкрушена. И второ, това са безразсъдни предположения."

Звездата е споделяла в многобройните си интервюта, че не иска на всяка цена да бъде майка: "Никой си няма и най-малката представа какво се случва зад затворените врати. Никой не си дава сметка колко деликатна е ситуацията за мен и моя партньор. Никой си няма и бегла представа през какво ми се е налагало да преминавам – психически и физически. Това погрешно прието от обществото схващане, че всички жени трябва да бъдат майки. Това е натиск. Ако те не станат биват заклеймени, че са "повредена стока". Все повече си мисля, че мисията ми на този свят не е да оставя потомство. Може би е друга."

В интервюто звездата говори още за страхът си от летене, който иска да преодолее, за преоткриването на нов спорт – бокса, както и за скулптирането като хоби, на което иска да посвети повече време.

Дженифър Анистън

Ще има ли продължение на сериала "Приятели". Въпрос, който вълнува почитателите години наред. Ето какво споделя Джен:

"Още преди шоуто да приключи всички се интересуваха ще има ли продължение. С Кортни Кокс ( Моника) и Лиса Кудроу ( Фийби) често сме обсъждали това. Самата аз съм си правила илюзии. Това беше най-страхотната работа, която съм имала. Нямам представа как би изглеждал сериалът в днешната действителност, но човек никога не знае. Има много примери за стари сериали, които се рестартираха успешно през последните години?"

"Никога не съм се интересувала как  се виждам след пет години. Напоследък преминах през трудни моменти. Но светът, в който се намираме е толкова предизвикателен в момента, наблюдението, начинът, по който хората си взаимодействат. Имало е много моменти, в които съм искала просто да се махна, да се преместя в Швейцария и да рестартирам живота си. След това си задавам въпроса: Наистина ли искам да направя това? Каква е целта на моя живот? На всеки седем години се опитвам да си направя равносметка и да преценя какво трябва да променя в себе си. Преминах през периоди да казвам "да" на проекти, които не трябваше да приемам, но се чувствах като "Как смея да кажа не?" Сега се опитвам да се науча да казвам "не" и да бъда част от проекти, които наистина имат стойност.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: instyle.com

Още по темата:

4.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпорт