Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Деси Банова и Росен Плевнелиев: Душите ни се намериха

Деси Банова и Росен Плевнелиев: Душите ни се намериха

Деси Банова и Росен Плевнелиев: Душите ни се намериха  - изображение

"Само човек, познал истинската болка се научава да живее и придобива сили да продължи напред". Прочитайки тази част от интервю на президента на Република България (в периода 2012-2017 г.) Росен Плевнелиев, по повод най-голямата болка, а именно загубата на сина му, синоптичката Деси Банова се разплаква. Тя едва ли предполага, че след няколко месеца двамата ще станат двойка.

При посещение в кардиологично отделение едно детенце подарява на Росен Плевнелиев метално сърце, на което пише: "Само човек, който е изпитал най-истинската болка, се научава да живее". В откровено интервю за вестник "24 часа" Плевнелиев споделя, че е сложил това сърце, в деня на смъртта на сина си, до портрета му и всеки ден си е казвал: "Сега ще се учиш от мъдростта на децата. Ти изпита най-истинската болка, сега ще се научиш да живееш". 

Влюбени, но под ежедневния прицел на "изстрелите" на словото. Постоянно следени от папараци, двамата продължават напред въпреки злобните коментари и обиди по техен адрес. Днес, в предаването на "На кафе" по Нова телевизия, те дадоха първото си съвместно интервю в национален ефир, в което говорят открито за любовта си.

Деси Банова и Росен Плевнелиев са двойка от 3 месеца. Искрата между тях пламва по време на благотворително събитие в края на април тази година. Но двамата се запознават преди 3 години. През 2014 г. Деси Банова присъства на световен форум на ООН за климатичните промени в Ню Йорк, а президентът е част от българската делегация. Деси си уговаря предварително интервю с него. Една комична среща, при която интервюто трябва да се състои, но няма камера и микрофон, бележи началото на тяхното познанство.

"Благодарение на китайски журналисти успях да взема интервюто. Това беше нашата първа среща, която беше чисто формална. Направи ми впечатление, че е отзивчив и скромен. Без капка гордост и его", споделя Деси.

"Спомням си това интервю. Опитвам се да запомня миговете от него. Деси се справи като истински професионалист", отвръща президентът Плевнелиев.

Двамата не се виждат през тези години, но по време на благотворително събитие през април пътищата и на двамата се пресичат, за да могат след това да вървят в една посока.

"След събитието разговаряхме за около 2-3 минути. После си казах какъв невероятен мъж и президент е той", разкрива Деси.

"В момента егоизмът е на мода. Голяма част от хората се капсулират във виртуалното пространство. Губи се контактът очи в очи. Ние имахме малкия шанс да се намерим реално и физически", споделя г-н Плевнелиев.

"Душите ни се намериха. Разговаряйки с този човек усещах, че го познавам от години. Беше като дар от Господ, а всеки един детайл след това се подреждаше и бях изумена от това", разкрива влюбената синоптичка.

Последват съобщения, разговори, а след една случайна среща в Гърция любовта започва.

"Деси е добра, нежна и специална. Подкрепя каузи и дава път на другите. Добронамерена, отворена към всеки. Раздава се денонощно. Изумен съм от безграничната й доброта. Ние сме сродни души", разкрива Плевнелиев.

"Той е страшно открит, честен, искрен. Носи позитивна енергия, която не се среща в днешно време. Той е човек с огромно сърце и топлота. Боли ме, когато говорят небивалици по негов адрес", споделя Банова.

Деси Банова и Росен Плевнелиев признават, че подхождат честно, отговорно и добронамерено към бившите партньори и децата си. В момента и двамата са много ангажирани и постоянно пътуват по работа. Все пак успяват да си откраднат малко свободно време между конференциите, дебатите и другите работни задължения. Макар и медийният интерес към тях да не стихва, те са повече от влюбени, а техните близки се радват на любовта им.

"Не искаме да парадираме с любовта си и постоянно да обикаляме по студията. Не искаме да крием любовта си. Молим само и единствено за спокойствие. Когато хората се обичат, всичко ще пребъде. Вървим в една посока и обичаме нашата родина. Оставаме тук, за да продължаваме да правим добри дела", категорични са и двамата.

По статията работи: Илияна Стоянова

снимка: novini.london

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлАнкетиСнимкиПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноВидеоИнтервюта