Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Два Оскара за „Най-добър филм“ отиват на търг

Два Оскара за „Най-добър филм“ отиват на търг

Два Оскара за „Най-добър филм“ отиват на търг - изображение

Много рядко се предлагат на търг статуетки "Оскар" и затова си има основателна причина. През 1951г всички лауреати на наградите поемат ангажимента те и техните наследници да предлагат за продажба наградите си първо на Американската академия за кинематографично изкуство и наука само за 1 долар. От Академията са на мнение, че твърдо вярват, че Оскарите трябва да бъдат спечелени, а не продадени. Все пак, понякога Оскарите извън обхвата на правилата отиват за продажба и се продават за големи суми пари.

Колкото са по-стари статуетките толкова цената им на пазара е по-висока. Веднага се аргументираме с пример.

От аукционната къща Profiles in History съобщават, че статуетка "Оскар", присъдена за филма "Бунтът на Баунти" ( 1936г.) и друга от филма "Джентълменско споразумение"( 1948г.) ще бъдат предложени на търг в Лос Анджелис през декември.

Предварителната оценка на статуетката "Оскар" за най-добър филм на "Бунтът на Баунти" се очаква да бъде между $ 200,000 и $ 300,000. Тя се предлага за продажба от наследниците на продуцента Ървинг Талбърг, който я печели.

Наградата "Оскар" присъдена на филма "Джентълменско споразумение" с участието на Грегъри Пек ( спечели три награди "Оскар") е оценена между $ 150,000 и $ 200,000. Продавачът е пожелал анонимност.

Наградата "Оскар", която Ханс Дриър печели за ораторско майсторство ( "Булевардът ма залеза"  от 1950г.), както и наградата "Златен Глобус" за най-добра актриса в същия филм – Глория Суонсън също се предлагат на търга през декември заедно с други исторически филмови награди.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: hollywoodreporter.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовини