Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Да косиш трева в помощ на другите: История за съвременните герои

Да косиш трева в помощ на другите: История за съвременните герои

Да косиш трева в помощ на другите: История за съвременните герои - изображение

Ние сме възрастни и вече не вярваме в супергерои. Знаем, че Батман и Супермен не съществуват, но има съвременни герои в лицето на обикновени хора, които имат една суперсила - доброта. Това не струва нищо и струва всичко в същото време. Един човек коси тревни площи безплатно и помага на стотици!

На 25 юли 2015 г., Родни Смит вижда старец, който се мъчи да коси трева. Тогава мъжът слиза от колата и му помага да приключи работата. В главата на Ранди се прокрадва следната мисъл: защо да не помагам и на други хора? Не само възрастните, но и всички които имат нужда от помощ. Така мъжът започва да коси тревни площи безплатно, когато има свободно време.

Но всеки герой се нуждае от партньор, или дори от няколко. Родни започва да включва и деца в мисията си. В Хънтсвил, Алабама, родния му град, той успява да събере около 60 деца. Но историята не спира тук.

Предизвикателството 

През април 2016 г. Смит започва да мисли как може да разпространява идеята си в цяла Америка. Той отправя предизвикателство в социалните мрежи. Той предизвиква деца да косят 50 ливади за хора в нужда и да постват снимки в интернет пространството. Всеки може да се присъедини към предизвикателството, като публикува снимка на себе си, притежаваща знак, че "предизвикателството е прието". Освен това след като се окосят 10 ливади, участниците получават оранжева риза, 20 тревни площи - зелена риза, 30 тревни площи - синя риза, 40 ливади - червена риза, а 50 ливади получават черна риза.

Армията се разраства

През юли 2018 г. броят на децата, които участват в 50-те двойни предизвикателства, нараства значително - 166 деца на 50 ливади. За сравнение, през април бяха само 84 деца. Така че армията на добротата и грижата бързо се разраства!

Децата виждат - децата копират

Това е може би най-важното правило, което родителите трябва да запомнят. Само чрез нашия пример можем да научим малките да бъдат добри и да помагат на околните.

Родни осъзнава, че ако се задържи на едно място прекалено дълго няма да има трева за косене рано или късно. Алабама беше само началото за Родни Смит. Той решава да добави още 50 тревни площи към предизвикателството си и да ги окоси в 50 държави".

Смит прекарва 1 месец и 9 дни в 50 държави. Той осъзнава, че на някои места той най-вероятно ще чисти сняг или пясък, но това не го спира. В крайна сметка не става въпрос за тревни площи, а за подпомагане на другите.

 

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Снимки: fortune.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиАлт. медицинаБотаника