Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Годежен пиърсинг: новият ексцентричен тренд

Годежен пиърсинг: новият ексцентричен тренд

Годежен пиърсинг: новият ексцентричен тренд - изображение

След като съвременните поколения младоженци започнаха да отправят романтични предложения с положени в авокадо пръстени, вероятно смятате, че сте видели всичко. Всъщност последната тенденция – годежен пиърсинг – е един доста необичаен и болезнен начин да онагледите чувствата си към вашия любим, който освен това символизира отдаденост в дългосрочен план.

Това е тип кожен пиърсинг, който обикновено е направен от две части на едно бижу, като последното се състои от плоска метална част под повърхността на кожата и видим камък над нея с възможност да се подмени както при всеки друг пиърсинг.

"Направихме нашите годежни пиърсинги в петък", пише Инстаграм потребител, който показва снимка на "пръстените", избрани от него и годеницата му.

Годежен пиърсинг

"Беше малко болезнено и кърваво, но определено си заслужаваше! Избрахме червен и зелен цвят за Харли и Жокера, но може и да ги сменим в лилаво, след като заздравеят."

Само едно търсене с #fingerpiercing в Инстаграм показва темповете, с които нараства новата тенденция – вече има почти 4000 публикации с подобен таг.

Докато някой предпочитат единичен диамант, който наподобява традиционните годежни пръстени, други се насочват към по-разкрепостения двоен пиърсинг. Според потребителите този вариант има очевидни икономически и логистични предимства. Например средният разход за годежен пръстен при британските двойки е около 1080 паунда (1217 евро); това е бижу, което лесно може да загубите, за разлика от годежния пиърсинг, при който такъв риск е сведен до минимум.

Годежен пиърсинг
Въпреки това, дерматолозите предупреждават, че кожният пиърсинг носи известни здравни рискове. Обикновено процедурата се извършва без местна упойка, което я прави много болезнена и е възможно усложненията да се появят веднага след поставянето, ако металната плоча не е вградена на подходяща дълбочина.

Вижте повече за предложението за брак с пръстен, скрит в авокадо.

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk

4.5, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайл