Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно В Китай създават ориз от пластмаса, който е трудно различим от истинския

В Китай създават ориз от пластмаса, който е трудно различим от истинския

В Китай създават ориз от пластмаса, който е трудно различим от истинския - изображение

Новините за пластмасовия ориз обикалят медиите и социалните мрежи, пораждайки множество въпроси. Оказва се, че това е истина - в Китай действително произвеждат изкуствен ориз, смесвайки няколко вида пластмаса. Но може би по-ужасяващи са слуховете, че ориза бива изнасян от Китай и транспортиран до виетнамските, сингапурски, индонезийски и индийски пазари.

Според докладите, оризът, намерен в Тайван, е микс от картофи, сладки картофи и пластмаса. От "Korea Times" заявяват, че макар и служителите да предупреждават, че яденето на изкуствения ориз е опасно за здравето на хората, търговците все още продават масови количества от него, тъй като е изключително печеливш.

Китайската ресторантьорска асоциация дава официално заявление, в което предупреждава, че изяждането на една купа такъв ориз се равнява на консумацията на една найлонова торбичка.

Може би най-лошото в тази история е, че разликата между истинския и пластмасовия ориз е изключително малка и той трудно може да бъде разграничен. Не е невъзможно количества от него да са попаднали в България и сега да се продават в търговската мрежа.

Китай има история в производството на фалшиви храни - това определено не е единствения случай. Вижте статията ни за най-фрапиращите изкуствени храни, създавани там.
 

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлВидеоНовиниСнимкиЛюбопитноРецептиИсторияНормативни актовеХранене при...ЛеченияЗдравни съветиСоциални грижиАлт. медицинаОрганизацииСпортГеографияНаправления в медицинатаХрани и ястияДиетиБотаника