Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум В дома на Даян Кийтън в Бевърли Хилс: големи пространства в испански стил

В дома на Даян Кийтън в Бевърли Хилс: големи пространства в испански стил

В дома на Даян Кийтън в Бевърли Хилс: големи пространства в испански стил - изображение

През последните няколко години актрисата Даян Кийтън прекарва голяма част от времето си да купува и реставрира стари къщи. Тя ги обзавежда по свой вкус, а след това ги препродава. Носителката на "Оскар" е страстен почитател на интериорния дизайн. Дори нещо повече – зад гърба си има две издадени книги по тази тема и дизайн на няколко нейни къщи, направени по неин вкус.

Даян Кийтън

"Даян обича големи пространства и просторни", казва дизайнерът от Ню Йорк, Стивън Шадли, близък приятел, който работи с нея по реновирането на няколко имота.

Актриса, режисьор и продуцент Даян Кийтън сияе на предния вход на жилището си в Бевърли Хилс - имение от началото на 20-те години на миналия век от известния архитект Ралф Флиуинг. Тя го реновира изцяло и го превръща в прекрасна резиденция с огромен двор.

Даян Кийтън пред имението си

Актрисата обожава камината в испански стил в дневната и затова решава този елемент да присъства и в другите помещения.

камина в дневната

Книги, посветени на любимите предмети на Кийтън, преобладават: "Обичам фотографията и архитектурата", казва тя и допълва: "Това са основните елементи на моята библиотека. А на нея с огромни букви е изписано следното: Очите виждат само това, което умът разпознава."

библиотеката на Даян

Кийтън е ентусиазиран колекционер на изкуството и дизайна в Калифорния, а това си личи във всички стаи от имението. Шадли отбелязва: "Даян има най-добрата колекция от целия свят".

колекция

"Стивън е фантастичен сътрудник, който има много идеи", казва актрисата. "Винаги. Той кара хората да се чувстват добре за това, което правят в домовете си. Именно негова е идеята за нестандартния абажур в кухнята. Работи добре, насочвайки светлината надолу и излъчвайки огромна индиректна светлина", казва той.

абажур в кухнята

"Вечно търся приключението и откриването на магията на домовете в Калифорния", отбелязва Кийтън. "Обичам контраста", казва тя. "Не искам да бъда затворена в тъмнина, нито пък искам да бъда претоварена от прекалено много светлина".

"Чувствах, че в този дом има модернистичен аспект", заключва Кийтън.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: architecturaldigest.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиНовиниИсторияЛюбопитноСоциални грижиАнкетиДиетиОрганизацииНормативни актовеРецептиСпорт