Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Водещ журнал в Малайзия публикува указание как да разпознаваме хомосексуалисти

Водещ журнал в Малайзия публикува указание как да разпознаваме хомосексуалисти

Водещ журнал в Малайзия публикува указание как да разпознаваме хомосексуалисти - изображение

Един от водещите вестници в Малайзия е публикувал ръководство как да идентифицираме хомосексуалната ориентация при мъжете и жените, което провокира критики от активисти, като според последните този списък поставя животи в опасност.

Статията, която излиза в ежедневника "Sinar Harian", съдържа описание на качествата и особеностите, които се предполага, че притежават хората с хомосексуална ориентация. Отбелязвано е, че хомосексуалните мъже обикновено имат големи бради и предпочитат да посещават фитнес залата – с цел да наблюдават другите мъже по време на тренировка. Подчертава се също, че изборът на маркови дрехи от мъже при стила им на обличане е индикатор за хомосексуална насоченост. "

Според историята погледът на хомосексуалните мъже "блести", когато срещнат обект на привличане, а жените са склонни да се прегръщат по често, държат за ръце и да омаловажават мъжкото присъствие. Дотук написаното може би ще се стори откровено абсурдно на повечето от вас, но в Малайзия хомосексуализмът е нелегален и подлежи на наказателна отговорност. Възможна е присъда до 20 години съгласно законите против содомията, въведени през епохата на колониализма в Британската империя.

Активистът и социална медийна знаменитост Арвинд Кумар се изказа по темата, като уточни, че "има много по-важни за страната въпроси, които трябва да бъдат разгледани" или:

Статия "Ако наистина искате да образовате обществото, обяснете как могат да се разпознаят характерните за един убиец, похитител, педофил или насилник черти – хора, които действително застрашават живота на другите."

Кумар публикува видео в YouTube, което получи над 100 000 гледания. В него той се присмива на идеята, че е възможно според брадата на човек да се определи неговата сексуална ориентация.

Враждебното отношение към хомосексуализма в Малайзия се засилва отчасти поради нарастващото влияние на консервативния ислям. Статията е отпечатана заедно с коментар от проповедник, според който съществува спешна необходимост да бъде спрян възходът на хомосексуализма в страната.

Хомофобската реторика също е нещо обичайно за правителството. През март миналата година "Красавицата и Звярът" на Уолт Дисни е спрян от излъчване, вследствие на предпоставката, че съдържа „хомосексуална“ сцена, която трябва да бъде премахната. Съобщени са множество смъртни случаи, в един от които 27-годишна транссексуална жена, работила в магазин за цветя, е жестоко наръгана с нож и застреляна 3 пъти, в друг - 18-годишен студент е пребит, след което изгорен от съучениците си.

Няма официални данни за броя транссексуални лица, които живеят на територията на Малайзия, но според документ на Министерството на здравеопазването от 2014 г. страната е била дом на 24 000 транссексуални работници.

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: dailymail.co.uk
Снимки: pixabay.com/bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиНовиниПсихологияЛайфстайлИсторияЛюбопитноАнкетиИнтервюта