Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Виктория Попова – руската учителка, която бе отстранена от работа заради снимки по бански

Виктория Попова – руската учителка, която бе отстранена от работа заради снимки по бански

Виктория Попова – руската учителка, която бе отстранена от работа заради снимки по бански - изображение

Според статистиката 70% от работодателите проверяват профилите на своите потенциални служители, преди да вземат решение дали да ги наемат или не. Понякога регистрацията ни в социалните мрежи наистина може да ни навреди. Такъв е случаят и с руската учителка Виктория Попова.

Онова, което не очакваше, е, че толкова много хора ще я подкрепят.

Виктория е от Омск, Русия, работи като учител по история и в свободното си време се занимава с моделството. Тя е известна под псевдонима "учителят в бански костюм". По време на една от тренировъчните си фотосесии тя се учи да се появява в бански. Снимките са публикувани в едно от списанията и стават публични.

руска учителка

Вълна от недоволство се "надига" сред родителите на нейните ученици. Те молят директора на училището да отстрани неподходящо облеченият (според тях) учител, обяснявайки, че служителите в сферата на образованието не трябва да публикуват неприлични снимки в социалните медии. Училищните власти приемат доводите на родителите и по този начин Виктория губи работата си.

В интервю учителката обяснява, че снимките й не са пошли, а са просто част от нейното обучение за модел. В края на краищата те не е трябвало да стават публични, но от модното списание решават да ги пуснат в интернет пространството.

Виктория не е единственият човек, който е на мнение, че това е несправедливо - хиляди учители в Русия започват да публикуват снимки по бански в Instagram и други социални медии в знак на подкрепа.
Те създават хаштага #TeachersAreHumansToo и споделят, че да бъдеш учител не означава, че ти е забранено да публикуваш снимки по бански костюми и още по-малко да бъдеш наказан за това. Подръжниците допълват, че посетителите на плажа, включително учителите, обикновено носят бански, а не официални костюми.

Вълната от недоволство достига до органите на Омск и решението бе преразгледано, както от училищните власти, така и от органите на Министерството на образованието. Виктория Попова бе помолена да се върне на работа и тя приема предложението.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСоциални грижиНовиниСпорт