Начало Лайфстайл За свободното време Вижте необичайното приятелство между мечка и вълк, заснето от фински фотограф (галерия)

Вижте необичайното приятелство между мечка и вълк, заснето от фински фотограф (галерия)

Вижте необичайното приятелство между мечка и вълк, заснето от фински фотограф (галерия) - изображение

В живота и в природата се случват чудеса, колкото и да не ни се вярва... има редица примери, в които човек се сприятелява с хищник и това винаги ни очарова. А какво ако хищник се сприятели с друг хищник? Звучи още по-невероятно, нали? Такъв обаче е долният случай и за наше щастие има и снимкови доказателства.

"Много необичайно е да видиш мечка и вълк да се разбират по този начин" – разказва финския 56-годишен фотограф Ласи Раутиайнен, който заснема изненадващите фотографии. Женската сива мечка и кафявият мъжки вълк делят храна и прекарват заедно часове наред – между 8 pm и 4 am.
"Никой не знае точната причина младият вълк и мечката да станат приятели," допълва още Ласи. "Мисля, че най-вероятно и двамата са били самотни, млади и несигурни как точно да оцелеят сами... хубаво е да споделиш подобни редки събития в дивото, на които никога не си очаквал да станеш свидетел."

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияИсторияТестовеНовиниАлт. медицинаСпортЛеченияЗаведения