Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Вижте красотата на движението на човешките стави в серия уникални анимирани рентгенови и ЯМР изображения

Вижте красотата на движението на човешките стави в серия уникални анимирани рентгенови и ЯМР изображения

Вижте красотата на движението на човешките стави в серия уникални анимирани рентгенови и ЯМР изображения - изображение

Докато човек не изпита болка в ставите и затруднения в моториката на тялото си, почти никога не се замисля върху движенията, които извършва, а още по-малко върху тяхната вътрешна красота - нещо, което така или иначе не бихме могли да видим с просто око. Именно поради невъзможността да се надникне вътре в тялото, са изобретени рентгеновите лъчи – електромагнитна радиация, благодарение на която още от края на XIX век, когато Вилхелм Рьонтген прави първата рентгенова снимка, до ден днешен са диагностицирани десетки милиони травми и изменения по костите и ставите на хората и животните. Сега обаче ви предлагаме да надникнем заедно зад "опаковката" на човешкото тяло, не за да търсим някаква патология, а за да се видим "танца" на ставите, позволяващ ни да се движим с лекотата, с която семенцата на глухарчето политат и се разнасят във въздуха, подети от вятъра!

Обикновено рентгеновите снимки са статични изображения, показващи разположението на костите и евентуалните изменения в тяхната структура, причинени от травми или заболявания. Тук обаче ще видите процеса на движение на ставите в неговата цялост, благодарение на анимираните изображения, създадени от Камерън Дрейк с помощта на компютърни програми за обработка и монтаж на графични и видео файлове. Той си е сътрудничил със специалиста по ортопедия Д-р Ноа Уайс, използвайки серия рентгенови снимки на стави, направени от него. Свързвайки ги в правилната последователност, той постига тези абсолютно реалистични анимирани секвенции, показващи резултата от двигателната активност в областта на рамото, лакътя, дланите на ръцете, коляното и глезена на крака.

Пръстите на ръката

Лакътната става 

Раменната става

Коляното на крака
 
Стъпалото на крака

Ако сте останали изумени от видяното и бихте искали да станете свидетели на дори още по-възхитителни явления, случващи се вътре в тялото на човека, изгледайте и следното видео, превърнало се в абсолютен хит в YouTube през последния месец с близо 15 000 000 импресии за 30 дни. За създаването му не са използвани и раздвижени снимки, направени с рентгенови лъчи, а изображения, "картографирани" с ядрено магнитен резонанс. Имайте предвид, че видеото включва сцени, даващи основание за препоръчителна долна възрастова граница на аудиторията му от 18 години.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСпортЗдравни съветиСнимкиСпециалистиПсихологияЛеченияБотаникаИсторияНовиниМедицински изследванияЗаведенияРецептиНаправления в медицинатаОрганизацииНормативни актовеСоциални грижиЛичностиКлинични пътекиХранене при...Алтернативна медицина