Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Британска майка заяви, че в приказката Спящата красавица има вредно сексуално съдържание

Британска майка заяви, че в приказката Спящата красавица има вредно сексуално съдържание

Британска майка заяви, че в приказката Спящата красавица има вредно сексуално съдържание - изображение

Сара Хол е майка на шестгодишно дете, която призовава да отпадне от учебния материал една от най- известните детски приказки - Спящата красавица. Според нея посланията, които се отправят са недопустими. Тя е на мнение, че в приказката се "пропагандират за нормални сексуални действия без и двамата партньори да са съгласни с това". Сара конкретизира частта, в която принцът целува омагьосаната красавица и тя се събужда от стогодишен сън.

майка

Според нея не бива малките деца да се учат, че да целуват друг човек без неговото позволение е нещо нормално. 

"Приказката не показва по правилен начин сексуалното поведение и съгласие. Недопустимо е подобно внушение в съвременния свят, тъй като децата попиват всичко, което им се каже или покаже. Това ще повлияе на по-нататъшното развитие на децата по отношение на сексуалните им отношения", споделя тя.

Четиридесет и шест годишната жена разкрива, че отчасти е била подтикната да предприеме тези действия ( по отношение на книгата) след скандала с холивудския продуцент Харви Уайнстийн.

Все пак Сара предлага компромис - приказката да бъде "преместена" за изучаване в по-горен курс. Тя може да послужи за пример при дискусии, в които се обсъждат партньорството и сексуалния контакт при младите.

"Загрижена съм и наистина очаквам някой да се свърже с мен, за да обсъдим дали подобен материал е подходящ за изучаване от деца на тази възраст", заключва тя.

В първата версия на приказката спящата красавица е  насилена от крал, който я вижда случайно, докато ловува. След като се събужда тя се влюбва в него и двамата заживяват щастливо до края на дните си.

източник:telegraph.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлИсторияЛюбопитно