Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Бриджит Бардо в писмо до Владимир Путин: Защитете бездомните животни във вашата страна

Бриджит Бардо в писмо до Владимир Путин: Защитете бездомните животни във вашата страна

Бриджит Бардо в писмо до Владимир Путин: Защитете бездомните животни във вашата страна - изображение

Френската актриса Бриджит Бардо написа писмо до руския президент Владимир Путин, в което го моли да се намеси срещу "изтребването на бездомните кучета в Русия". Актрисата е на мнение, че властите внимателно трябва да преразгледат методите си и да намерят начин да се справят с този наболял проблем. 

"Изпитвам любов към вашата страна и уважение и приятелство към вас", пише актрисата до руския президент и продължава: "Но се чувствам длъжна да се обърна към вас относно сериозния проблем със срамното изтребване на бездомните животни". 

От 1999 г. Бардо и Путин си разменят писма на същата тематика.

Тя пише, че "дивашките методи", които се използват от служителите за "прочистване" на уличните котки и кучета, не могат и не трябва да се прилагат в държава като Русия. Причината е, че страната е "пример за останалия свят със своята сила".

В писмото тя предлага и евентуално решение на казуса. За да се предотврати размножаването на бездомните кучета и котки, Бардо препоръчва "да се стартира информационна кампания относно стерилизацията на бездомните, да се привлекат ветеринарни лекари, както и други заинтересовани". 

В своята 44-годишна активна благотворителна дейност Бардо смята, че това е най-важната й задача, но за да се справи и с нея, трябва да получи помощ и от Русия - "страна, която толкова обичам", подчертава за втори път актрисата.

През 2015 г. Бардо написа писмо до котката на известния дизайнер Карл Лагерфелд. Тогава звездата "помоли" животинчето "да мърка на ухото" на своя стопанин всяка вечер, за да може той да спре да използва кожи в колекциите си.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: tass.com

Снимки: sputniknews.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноРецептиСпорт