Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Бионсе - новата учебна дисциплина в университета в Копенхаген

Бионсе - новата учебна дисциплина в университета в Копенхаген

Бионсе - новата учебна дисциплина в университета в Копенхаген - изображение

Група студенти от Копенхагенския университет в Дания през следващия семестър ще започнат да изучават работата на една от най-известните певици - Бионсе Ноулс.

„Бионсе“ ще стане предмет, който ще се учи също като литературата или операта. Новата дисциплина ще се казва „Бионсе, пол и раса“ и ще е към направление „Изкуство и култура“. По време на курса студентите ще разглеждат редица речи и клипове на певицата, която е най-високоплатеният музикант за 2016 г.

„Бионсе е икона. Тя е важна за разбиранията на света, в който живеем. Трябва да бъде анализирана“, споделя проф. Ерик Стейнског, който е ръководител на бъдещия клас.

Бионсе

Той допълва, че ще се проучват обстойно нейните песни и клипове, а основен фокус ще бъде поставен върху въпросите на теми като пол, сексуалност и расови различия.

Една от целите на класа е да поясни на скандинавските ученици какво представлява т.нар. черен феминизъм. „Тази тема не е много популярна за студентите. Искаме да изследваме и феминизма като организация ", казва професорът.

„Изкуството на Бионсе завинаги ще остане в историята. Трудно е да останем безразлични. Тя е невероятно добра в професията си“, споделя Ерик, който е огромен фен на певицата.

Бионсе

Вече 75 души са изявили желание да се включат в този клас. От ръководството дори сменят залата на университета поради огромния интерес.

Това не е първият път, в който учебно заведение провежда тематичен курс посветен на певицата.

През 2014 г. студенти от университета "Рутгерс“ в Ню Джърси изучаваха „ Политика по Бионсе“. По подобен начин курсът използва музиката и кариерата на певицата, за да "изследва американската раса, пол и сексуална политика".

Университетът в Тексас, Сан Антонио проведе серия от сесии на тема "Черните жени, Бионсе и популярната култура". Тогава обект на анализ бе визуалният й албум "Lemonade".

Университетът във Вирджиния стартира четириседмичен курс посветен на култовата фентъзи поредицата „Игра на тронове“. Тематичен курс, вдъхновен от поредицата, ще проследява и изследва културата и историята на "средновековния свят", който е създаден от Джордж Р. Мартин. Студентите ще изучават средновековната история пречупена през призмата на едно от най-големите телевизионни явления.

Игра на тронове

Междувременно „Staffordshire University“ предлага курс посветен на футболната звезда Дейвид Бекъм.
Ако сте истински фен на Бионсе, Дейвид Бекъм или „Игра на тонове“ то е време да се запишете за тези курсове!

източник: azaniapost.com; rusversion.info

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл