Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Аяхуаска – растението, което дава отговори за смъртта

Аяхуаска – растението, което дава отговори за смъртта

Аяхуаска – растението, което дава отговори за смъртта - изображение

Аяхуаска е растение, което се консумира в течна форма от жителите в Централна и Южна Америка. То се използва за производството на психеделично лекарство, известно още като DMT ( един от най-силните природни халюциногени). Група учени решават да направят един необичаен експеримент, резулататите от които са странни. Оказва се, че Аяхуаска може да симулира преживявания близо до смъртта, след като бъде погълнато.

Учени от Лондон провеждат експеримент, в който участват 13 доброволци. От екипа им дават DMT, след което те попълват въпросник. След това учените сравняват отговорите на участниците в изследването с тези на 67 души, които преди това са били на крачка от смъртта.

Допирните точки са доста. И двете групи споделят, че са имали видения за ярка светлина, чувство че напускат собственото си тяло, пътуване до празни пространства, вътрешен мир и преход в друг живот.

Според изследователите сходствата са идентични, тъй като преживяванията близо до смъртта предизвикват сходни процеси в мозъка.

Резултатите ще помогнат на учените да разберат по-добре психологията и биологията на смъртта.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: dailymail.co.uk

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноЛайфстайлНормативни актовеНовиниБотаникаПсихологияПатологияИсторияРецептиЕ-тата в хранитеАнкетиЛеченияСпециалисти