Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Архитект от Англия превръща изоставена обществена тоалетна в дом на мечтите

Архитект от Англия превръща изоставена обществена тоалетна в дом на мечтите

Архитект от Англия превръща изоставена обществена тоалетна в дом на мечтите  - изображение

Изключително амбициозен и креативен проект. Запознайте се с Лора Джейн Кларк, талантлив архитект, който превръща подземна обществена тоалетна в къщата на мечтите си.

Лора Кларк е английски архитект, специалист по жилищни реконструкции, разширения и нови сгради. Освен това тя проектира свои собствени мебели и интериорни предмети в сътрудничество с други художници и дизайнери. Кларк е носител на няколко награди за нейния творчески и иновативен подход към дизайна и архитектурата.

Лора за пръв път забеляза изоставените тоалетни през 2005 г., когато се мести в Лондон. 

Когато Лаура казва на приятелите и семейството си, че планира да превърне използваните обществени тоалетни в апартамент с една спалня, тяхната реакция варира от смях до ужас и критика, но не я накара да се съмнява в нито един момент.

Дългият път до къщата на мечтите

Тоалетните са построени през 1929 г. и последно са използвани през 80-те години. Не е чудно, че ремонтните дейности са много, за да се превърне това изоставено място в апартамент.

архитект

Мястото изглежда страховито в началото и е пълно с боклук. Заедно със строители и работници, Лора започва дългото си пътуване, за да създаде уютния дом на мечтите си.

ремонт

"Беше много трудно. Опитвах се през цялото време да накарам работниците да не се отказват от работата", споделя Лора.

След няколко месеца упорит труд и 65 000 долара разходи, проектът е завършен и мястото, което преди беше известно като изоставена обществена тоалетна, се превръща в стилен апартамент със светла спалня.

ремонт

Проектът е завършен!

Перлата на този архитектурен шедьовър е спалнята с червени и златни цветове с балдахин и голямо огледало. 

апартамент

Освен бляскавата спалня, този съвременен дом разполага с всичко необходимо - дневна с лавици за книги, които се простират по целия апартамент, кухня с цялото необходимо оборудване и дори малка градина.

апартамент

Очарователната баня със златни стени е друг пример за това как едно скучно и зловещо пространство може да има втори живот в ръцете на талантлив и изобретателен художник!

баня

Кой би предположил, че място, което е било използвано като обществена тоалетна, може да стане уютен дом? Решителността, оптимизмът и упоритостта на Лора правят тази невероятна трансформация напълно възможна.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниСнимкиЛюбопитноИсторияСоциални грижиАнкетиДиетиОрганизацииНормативни актове