Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Арт инсталация пресъздава невъзможната любов между мъж и жена от различни религии

Арт инсталация пресъздава невъзможната любов между мъж и жена от различни религии

Арт инсталация пресъздава невъзможната любов между мъж и жена от различни религии - изображение

Любовта между двама души може да бъде пресъздадена по различен начин. Следващият арт проект доказва това.

В грузинския град Батуми се намира "Статуята на любовта" - движеща се скулптура на две футуристични огромни фигури, които се сливат в едно, а после пак се разделят. Представяме ви Али и Нино, които се търсят един в друг в очакване на срещата.

арт инсталация

"Статуята на любовта" представлява 23-метрова инсталация, направена от стомана. Тя е дело на популярната грузинска художничка Тамара Квеситадзе, която решава да стартира проекта, след като прочита роман на автора от Азербейджан Курбан Саид. В него се разказва за невъзможната любов между мюсюлманско момче и грузинска принцеса. Двамата са от различни светове и култури и това се оказва пагубно за любовта им. Те се изправят пред множество предизвикателства, но накрая са разделени завинаги от нашествието на Съветска Русия.

арт инсталация

Всяка вечер точно в 19:00 часа туристите могат да се насладят на невероятно светлинно шоу, както и на романтичната среща между Али и Нино. Двете фигури бавно се приближават една към друга, докато се слеят в прегръдка. Но не задълго, защото не могат да бъдат заедно. Преминавайки една през друга те отново се разделят. Докато не настъпи нощта.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: boredpanda.com; independent.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниПсихологияЛюбопитно