Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Ариана Гранде не се нуждае от Грами

Ариана Гранде не се нуждае от Грами

Ариана Гранде не се нуждае от Грами - изображение

Авторитетните музикални институции, разполагащи със стари традиции и обичаи, започват да губят своето влияние. На 3 февруари прочутото шоу по време на халфтайма за Суперкупата (The Super Bowl LIII halftime show) бе провалено, поради бойкот на артистите. A Чайлдиш Гамбино, Дрейк, Ариана Гранде и Кендрик Ламар отказaаха да изнесат представление на 61-те награди "Грами". Какво се случва?!

Участие в шоуто на Суперкупата бе отказано от Карди Би, Джей Зи и Риана, изцяло за да изкажат своята солидарност към куотърбека Колин Каперник, който води дълга и несправедлива борба с Националната футболна лига (NFL). С наградите "Грами" ситуацията е донякъде релевантна.

От "Грами" казват, че със своята награда те оказват най-високата чест в музикалната индустрия. Но година след година те демонстрират поразителна липса на обективност и стойност.

През последните години, връчването на наградите се отличава с пренебрегване на прогресивна музика, създавана от жени, както и от хора, изповядващи различни религии.

През 2018 г. президентът на Академията Нийл Портнов е под обстрел от критики поради снизходителния си коментар за жените, номинирани за приза. Липсата на музикална и културна уместност винаги се е свързвала основно с връчването на тези награди. Авторитетните критици оставят в периферията изпълнителите спечелилите "Грами", а в последно време тенденциозно се случва номинирани артисти изобщо да не се появяват на мащабното мероприятие.

В допълнение към това се появяват и търкания между организаторите и изпълнителите. Тази година Ариана Гранде обвини продуцента Кен Ерлих, че разпространява фалшива информация, засягащи причините за нейния отказ от представяне по време на връчването на наградите.

И кой може да вини музикантите, че решават да пропуснат участие в "Грами"?!

Артистите изграждат своята собствена аудитория от фенове изцяло на дигитално ниво. Чрез социалните мрежи и музикалните платформи те могат да достигнат до много повече хора, които истински ще ценят и ще предпочитат музиката им.

Ариана Гранде пусна новия си албум "thank u, next" два дни преди церемонията по връчването на наградите "Грами". Ако същата ситуация се бе случила преди няколко години, когато интернет не бе толкова важен фактор, Ариана Гранде щеше да жадува да промотира новите си песни върху сцената на "Грами". Но с профили в социалните медии, тя има непрестанна връзка с милионите си фенове по цял свят. Затова предпочете публично да покаже среден пръст на Академията.

Какво биха направили продуцентите на „Грами“, ако Ариана бе част от шоуто им?! Щяха да накарат публиката да асоциира името на младата красавица с един блудкав и неавторитетен бранд.

Интересно би било да се наблюдава това явление. Дали повече музиканти ще странят от традиционните институции? Можем само да чакаме и да наблюдаваме.

Редактор: Милена Минчева

Източник: festivalpeak.com

Снимки: wallpapers.net

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовини