Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Анджелина Джоли посети бежански лагер в Йордания заедно с дъщерите си

Анджелина Джоли посети бежански лагер в Йордания заедно с дъщерите си

Анджелина Джоли посети бежански лагер в Йордания заедно с дъщерите си - изображение

Анджелина Джоли предаде своята страст към хуманитарната дейност на следващото поколение, а именно на децата си. Звездата посети бежански лагер в Йордания, където бе придружена от двете си дъщери – Захара и Шайло. Звездните наследници сами изявили желание да се запознаят с техни връстници, които живеят в лагера. 

Анджелина Джоли

Момичетата в бежанския лагер пишат мечтите си върху малки парчета хартия, които слагат в балони и ги пускат. Едно от тях споделя: "Искам да бъда един от балоните извън кутията."

По време на посещението Джоли призова всички родители да не спират децата си от училище, въпреки липсата на финансови средства.

Анджелина Джоли

"След 7 години на война, по-голямата част от сирийските бежанци са изразходвали спестяванията си. Много от тях живеят под прага на бедността – с около три долара на ден, а понякога и по-малко. Това означава, че тези семейства нямат достатъчно храна; децата не могат да получат медицинска помощ; младите момичета са принудени да сключват ранни бракове, а много сирийци са изправени пред тяхната седма зима, без да имат подходящ подслон", споделя Джоли и допълва: "Поставете се на тяхно място", призовава Анджелина, по време на посещението си в лагера.

Анджелина Джоли

Звездата апелира и да се вземе политическо решение по отношение на гражданската война, която се води в Сирия. "Хуманитарната помощ не е дългосрочно решение на проблема", смята Джоли.

Това е трета среща със сирийски бежанци, на която Шайло присъства и първа за Захара. Останалите деца на холивудската актриса ще останат в дома на семейството във Франция докато приключи визитата на Джоли в Йордания.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: people.com

Снимки: reliefweb.int; usmagazine.com; dailymail.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно