Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Алекс Крумова - музиката преди азбуката

Алекс Крумова - музиката преди азбуката

Алекс Крумова - музиката преди азбуката - изображение

Историята на любовта между младата изпълнителка Алекс Крумова и музиката няма начало, а със сигурност няма да има и край. Тя не помни кога е започнала да пее, но е уверена, че е било дори преди да проговори. Пее за удоволствие и като хоби през целия си живот, докато един ден не се решава да отиде на конкурс. Още няколко конкурса и дузина прибрани награди по-късно, осъзнава, че това може да не е просто хоби. Записва се на уроци и започва да работи непрекъснато върху уменията си, защото вярва, че само талант не е достатъчен. И така вече повече от две години, в които се научава да борави с гласа си като с най-деликатния инструмент.

На връщане от поредния конкурс е в компанията на майка си и младия композитор Петър Алексиев. Както са се случили много от великите неща – уж на шега, майка и вмята, че е време композиторът да направи една песен и за Алекс. И като с всяка добра идея на плодородна почва, от тук нещата започват да се случват много бързо. Музиката, която Петър Алексиев създава за Алекс, ? пасва идеално - чувствена и лирична, но също и дръзка всъчетанието си от нежни звуци, модерни електронни бийтове и етно мотив на кавал. Появява се и точният човек за текста – Йоана Мирчева. Тя успява да разкаже за онези уж случайни срещи, които преобръщат живота ни завинаги, по начин, които резонира с чувствата на самата Алекс. Така, съвсем неслучайно, се ражда „Случайни в дъжда“ – дебютът, който очаква Алекс още от дете.

От там приключенията тепърва предстоят. За заснемането на видеото Алекс застава за пръв път пред камера – тази на режисьора Цветомир Матев. Дори и да казва, че е била притеснена, в кадрите я виждаме уверена и изпълняваща дебютната си песен с цялата страст, която е насъбрала до този важен момент. Тя държи клипът да разказва история, защото иска хората да могат да се припознаят в музиката ?. В студиото се изливат над 10 кубика вода, докато звучи мелодията на песента и се заснемат историите на няколко истински двойки.

Макар и да е едва на осемнадесет, Алекс не смята, че е твърде млада за музикалния бизнес. Дори напротив – осъзнава, че много изпълнители са започнали на по-ранна възраст, но се радва, че е успяла да дебютира в момент, в който е подготвена и уверена.

В навечерието на дебюта си, Алекс е много развълнувана, но същевременно и спокойна. С нетърпение е подготвяла песента и сега, когато тя вече е факт, може да се радва спокойно, защото е уверена, че е тръгнала в правилната посока в точния момент.

Казва, че при баладите се чувства най-добре и следващият проект, по който усилено работи в момента, отново е в такъв стил. Вторият и сингъл ще е готов съвсем скоро и нямаме търпение да разберем, каква музикална буря ще ни връхлети този път.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСоциални грижиЗдравни съветиНовиниСпортРецептиАлт. медицинаОбразование