Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Актриса от сериала "Живите мъртви" отговори на нападките, свързани с наднорменото й тегло

Актриса от сериала "Живите мъртви" отговори на нападките, свързани с наднорменото й тегло

Актриса от сериала "Живите мъртви" отговори на нападките, свързани с наднорменото й тегло  - изображение

Миналата година актрисата от сериала "Живите мъртви" Алана Мастърсън изтри профила си в Инстаграм, след като фенове на тв поредицата започнаха да се подиграват на тялото й, без дори да знаят, че те я бременна, а продуцентите се опитват да скрият това по всякакви начини. Два дни след излъчването на епизода в САЩ, в който звездата се завръща след кратко майчинство, в социалните мрежи буквално "заваляха" нападки и подигравки заради наднорменото тегло на Мастърсън. Алана възобнови профила си в Инстаграм и отговори на критиките по неин адрес.

Алана Мастърсън

"Уважаеми интернет тролове, мъже и жени, които смятате, че е ок да коментирате моето тегло. Надявам се да нямате деца. И ако имате, дано да ги научите на толерантност и приемане. Дано им обясните един ден, че не е редно да се подиграват и да обиждат хората. И дано и вие, мъже и жени, разберете какво е да си родител - мил и безкористен. Работещ родител. Така че, преди да решите да направите коментар за гърдите ми като "прекалено големи са" или колко "дебела" съм станала, просто знайте, че моето малко момиченце има най-добрият старт за живот, който една майка може да му даде. Не бих го променила за секунда. С удоволствие ще продължа да ям достатъчно калории, за да произвеждам мляко, за да мога да кърмя детето си. Моля ви, бъдете мили един към друг. Сега това ни е необходимо повече отвсякога."

Алана Мастърсън

Критиките и обидите обаче не спряха. Преди броени дни звездата отново стана обект на интернет тормоз и отново отправи послание чрез социалните мрежи.

"Защо хората изпитват нуждата да се заяждат с мен за начина, по който изглеждам? Защо хората ме наричат "дебела" или "грозна"? Не разбирам. Огледайте се около вас. Вижте какво се случва на нашата планета. Моля ви, съсредоточете енергията си върху нещо положително. Вместо да преследвате хора в социалните медии, защо не помагате на другите? Бихте ли казали всички тези думи, с които ме наричате, на някой непознат? Лице в лице? Вероятно не.

Алана Мастърсън

Не трябва да позволяваме на нашите деца и връстници да се измъкват безнаказано след проява на физически и психически тормоз. Застанете до тях. Кажете им нещо. Научете ги на емпатия. Бъдете пример. Ето защо децата се самонараняват. Ето защо децата имат ниско самочувствие. Ето защо децата не спират да се оглеждат в огледалото. Спрете се.

Алана Мастърсън и дъщеря й

Това тяло е моето тяло. Родена съм така. Да, аз имам стрии, подутини, целулит и още хиляди неща. Но аз съм ок с начина, по който изглеждам. Не съм слаба, но не съм и дебела. Аз не съм грозна. Не съм и красива. Аз съм просто себе си. И правя усилия да подобря себе си и тялото си всеки ден. Членовете на семейството ми са здрави. Аз съм здрава. Аз съм изключително щастлива, че съм жива и че дишам."

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: instagram.com/alannamasterson/; bbc.co.uk

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлСпортЛюбопитноРецепти