Любопитни факти за кучетата, които може би не знаете

Любопитни факти за кучетата, които може би не знаете - изображение

Питали ли сте се някога колко дълго живеят кучетата или на какво разстояние чуват? Ще ви представим някои любопитни факти за най-добрия приятел на човека, които може би не знаете.

Слухът на кучето

Кучетата притежават два пъти повече мускули на ушите си в сравнение с хората. Те ги използват, за да променят положението на ушите си и благодарение на тях показват над 100 различни изражения. Също така им помагат да чуват на четири пъти по-голямо разстояние от хората.

Защо кучетата се въртят в кръг, преди да легнат?


В дивата природа това инстинктивно действие превръща дългата трева в удобно за тях легло. За да осигурите комфорт на вашия домашен любимец, му поставете легло, предназначено специално за него, за да се чувства сигурно и спокойно в него.

Очите на кучетата са по-големи от техния стомах


Стомахът на малките породи кучета е с големината на орех.

Миенето на зъбите е също толкова важно, колкото и при хората


Едно възрастно куче има 42 зъба, които също изискват специални грижи. Важно е да се опитате да ги миете редовно със специално предназначените за това продукти и да водите домашния си любимец на годишни стоматологични прегледи.

Колко дълго живеят кучетата?


Средната продължителност на живота на кучето е от 8 до 15 години. Не забравяйте да посещавате ветеринарния му лекар, дори и да е здраво, тъй като профилактиката и при четириногите е от изключителна важност.

Безпомощни ли са малките кутрета?


При раждането си, кученцата са глухи, слепи, и без зъби и почти не притежават обоняние. Необходимо е да се хранят със специална храна, за да пораснат силни и здрави, също както малките деца.

Кучетата отхапват по-голям обем, отколкото е тяхната захапкаЗа да избегнете момента, в който вашето куче ще упражнява своите челюсти върху мебелите вкъщи, му осигурете забавление, което да привлече неговото внимание. Убедете се, че вашият четириног приятел получава необходимото движение и разходки, за да избегнете деструктивното му поведение, породено от скучните моменти в неговото ежедневие.

Коя е най-подходящата порода куче за домашен любимец?


Голдън ретривърът води класацията за най-подходящото куче за домашен любимец, а питбулът оглавява тази за най-неподходящото. При всички случаи е необходимо да съобразите породата куче с вашия начин на живот.

Кутретата се нуждаят от физически упражнения


За малките кученца, физическите упражнения и игра са едни от най-важните събития за деня. С възрастта това се променя и те започват да мислят все повече и повече за храна, която е необходимо да съобразите с тяхната възраст и специфики на породата.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноРецептиЗдравни съветиСпециалистиНовиниСнимкиИсторияСпортПроизводителиАлтернативна медицинаСоциални грижи