Любопитните страхотни ползи от авокадото (2 част)
КЪМ НАЧАЛОТО НА СТАТИЯТА ТУК >>>
6. Той понижава нивата на холестерола
Повечето от нас, подведени от мазната текстурата на авокадото мислят, че този плод е вреден за сърцето. Факт е обаче, че по-голямата част от мазнината в авокадото са олеинова киселина, която е мононенаситена мазнина, която помага значително за намаляване на лошия холестерол в тялото ни с 22% и увеличава здравословния холестерол с 11%.
Друга добра новина за вас: олеиновото масло се съдържа в маслото от авокадо! Отделно от яденето на авокадо всеки ден, добавяйки, масло от авокадо за готвене също е ефективен начин да контролирате нивото на холестерола и да се предпазите от сърдечно-съдови заболявания.
7. То съдържа повече калий от бананите
Баните са добре известни като източник на калий, който е жизнено важен хранителен елемент, помагащ за намаляване на кръвното налягане и риска от инфаркти, инсулти и бъбречна недостатъчност.
Препоръчва се всеки на средна възраст да приема 4,700 милиграма калий всеки ден. Тази дневна може да откриете, избирайки авокадото. Авокадото съдържа 4% повече калий от бананите. За да бъдем по-конкретни, нужно ви 2.5 авокадо за усвояване на същото количество калий, което ще откриете в 10 банана.
8. То има високо съдържание на фибри
Едно изследване, публикувано през 2010 г. разкрива тревожния факт, че по-голямата част от американците получават по-малко от половината от размера на дневните фибри, от които се нуждаят. С недостатъчен прием на фибри, е по-вероятно да имате проблеми като запек, наднормено тегло, бавен метаболизъм и дори скокове в захарта.
Но не се притеснявайте! Високата концентрация на фибри в авокадото може да ни спаси от посочените по-горе проблеми със здравето. 25% от фибрите, намиращи се в авокадото са разтворими, което е в състояние да увеличи количеството на приятелските бактерии в червата ни и така да оптимизира нашите телесни функции.
9. То е добро за очите ви
Авокадото е богато на антиоксиданти, включително лутеин и зеаксантин, които предпазват очите ни от вредното въздействие на слънцето и забележително спомагат за намаляване на риска от катаракта и дегенерация на макулата.
По-изненадващо е, че авокадото не само е чудесен източник на антиоксиданти, но то също така ще повиши абсорбцията на антиоксиданти от други храни. Каротеноидът, който е друг важен антиоксидант за здравето на очите, е разтворим в мазнини. Следващия път, когато добавите авокадо към вашата апетитна салата, вие по-добре абсорбирате каротеноидите в плодовете и зеленчуците.
10. Той помага да абсорбирате хранителни вещества от други храни
Много важни витамини (витамини A, D, Е и К) в зеленчуците не могат да бъдат добре абсорбирани от тялото ни, без да бъдат консумирани с мазнина. Добавянето на авокадо, което е с високо съдържание на мазнини, към вашата храна, вие може да намалите ненужната загуба на хранителни вещества.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 66 / 6 НАСИТЕНО ЧЕРВЕН
МАСЛО ОТ АВОКАДО ЗА КОЖА И КОСА 30 мл. A FOR AVOCADO
СИЙСТАРС МАГНЕТИК НОЩЕН ЛИФТИНГ КРЕМ С ПЕПТИДИ 50 мл
ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН МАНГО, КИВИ И АВОКАДО NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ АВОКАДО 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- За свободното време
- Любопитно и забавно
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да си засадите авокадо от костилка
- Тридневна диета с авокадо
- Авокадо
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Отървете се от излишните килограми със смути от авокадо, спанак и портокал
- Пригответе си тонизиращ чай от семката на авокадо
- Ядката на авокадото е най-полезната част от плода
Коментари към Любопитните страхотни ползи от авокадото (2 част)